Devlette aile danışmanı olmak için birtakım şartların oluşması gerekir. Bu şartlar arasında ilgili bölümlerden dört yıllık üniversite mezunu olmak ve aile danışmanlığı sertifikası olmalıdır.
Devlette aile danışmanı olmak için Sosyoloji, Psikoloji, Tıp, PDR, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Hemşirelik gibi alanlardan mezun olma şartı aranır. Daha sonra üniversiteler ya da kuruluşlardan aile danışmanlığı sertifikasını almak için derslerine katılarak başarı ile tamamlamak gerekmektedir.
Devlette aile danışmanı olarak başlamak isteyen kişiler bu şartları sağladıklarında devlet kurumlarına, Sosyal Hizmetler Kurumlarına ve diğer kurumlara alımlar esnasında başvuru yapabilir.
Devlet aile danışmanı alacak mı? sorusu her yıl akıllara takılan sorulardan birisidir. Devlet bünyesinde danışmanlığı alımları planlaması vardır. Elbette bu tür başvurulara katılabilmek için istenilen taleplerin karşılanması gerekir. Bu nedenle sertifikası olmayan ve dört yıllık üniversite mezunu olmayan kişiler danışman olarak başvuruda bulunamaz. Ayrıca aile danışmanlığı sertifikası alamaz. Devlette aile danışmanı nasıl olunur?
Kamuda aile danışmanı nasıl olunur? Aile danışmanlığı ile ilgili şu ana kadar atama yapılmamıştır. ASDEP programı kapsamına göre aile danışmanlığı ihtiyacı bulunmaktadır. Devlet bünyesinde 7 binden fazla uzman ihtiyacı olduğu bilinmektedir. Bu ihtiyacın giderilmesi ile ilgili çalışmalar bulunmaktadır. Proje kapsamında başlatılan ASDEP Programı ile ülkenin ailevi sorunlarına çözüm bulmak amacıyla birçok uzman ihtiyacı vardır.
Belediyede aile danışmanı olmak için birtakım kriterlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Belediyede aile danışmanı KPSS şartı ya da KPSS şartı olmadan alımlar yapılır. Özellikle aile danışmanı sertifikası olmalıdır. Bu nedenle sertifika programlarına katılarak uzaktan eğitim sistemi ile sertifikanızı alabilirsiniz. Devlette aile danışmanı nasıl olunur?
‘’Aile danışmanı olarak kimler atanabilir?’’ sorunu merak edilen soruların arasındadır. Aile danışmanı olarak atanmak isteyen kişilerin üniversitelerin, Sosyoloji, Psikoloji, Tıp, PDR, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Hemşirelik bölümlerinden lisans düzeyinde mezunu olması gerekir. Bu bölümlerden mezun olmak yeterli gelmez.
Ayrıca MEB’e veya Üniversitelere bağlı kurumlar tarafından verilen aile danışmanlığı eğitimi alınmalıdır. Eğitim sonunda mutlaka aile danışmanı sertifikası alınmalıdır. Aile danışmanlığı sertifikası olanlar kurumlarda aile danışmanı olarak çalışabilmektedir